Kocouří cviky – Cvičení O-A metodou® – Cvičení pro správnou chůzi (Provozovna)

O-A metoda® je zdravotní cvičení české provenience. Důrazem na uvolněnost při pohybu a jeho kvalitu se liší oproti těm směrům, které se zaměřují hlavně na posílení svalstva, stabilizaci tzv. středu těla a kondici bez toho, aby se nejprve zajistilo, že pohyb bude probíhat správně. Cvičením O-A metodou® získáte ZÁKLAD ZDRAVÉHO POHYBU. Tvoří ho Pohyb ve stoji, Pohyb vsedě a správná chůze. Společně formují správné držení těla, k němuž musí správně provedeným pohybem dospívat postupně každý sám v souladu s tím, co pro jeho zlepšení potřebuje právě on. Právě to umožňují tyto dva základní momenty O-A metody®: 1. OSCILAČNÍ, který uvolňuje vše, co je v těle ztuhlé, a 2. ANTIGRAVITAČNÍ IMPULZY, které při pohybu ve stoji posilují hluboké svaly v podélné ose těla od nohou až k hlavě. Díky jejich společnému působení při cvičení se O-A metoda® vyvinula ve CVIČENÍ PRO SPRÁVNOU CHŮZI. Odstraňuje překážky kloubního, svalového a koordinačního rázu, které brání tomu chodit správně. Na workshopech pro správnou chůzi pak učíme, jak svoji více či méně nesprávnou chůzi (zpravidla kyčelní) převést na lidsky náležitou (kotníkovou).
Populární název cvičení O-A metodou® – Kocouří cviky – připomíná pružnost, uvolněnost a plynulost, které čiší z pohybu koček a dalších kočkovitých šelem. Právě tyto vlastnosti, které rozvíjí i cvičení O-A metodou®, jim umožňují pohybovat se též velmi energicky a podávat mimořádné fyzické výkony.

Se cvičením O-A metodou® získáte:
  • přirozenou uvolněnost držení těla a pohybu,
  • zdokonalíte si pohyb, který potřebujete v každodenním životě,
  • získáte spolehlivý základ zdravého pohybu, o který budete moci opřít vysoké výkony v práci i ve sportu.
Co je ale nejdůležitější – zbavíte se zdravotních problémů, jejichž příčiny si v sobě neseme z dětství, s postupujícím věkem se stupňují a bolestivými potížemi nám dokáží velmi znepříjemnit život.

Se cvičením O-A metodou® se můžete setkat naživo na pravidelných lekcích v Praze a okolí, a cvičebních víkendech či workshopech pro správnou chůzi. Díky DVD s tímto cvičením pro celé tělo – Kocouří cviky 1 a 2, Pohyb vsedě a chůze jako z partesu – či 20 online lekcím ve videoknihovně ho však můžete mít neustále k dispozici nejen Vy, ale celá Vaše rodina.